Kultur och Kvalitets nyhetsbrev #2 2018

Välkommens till KoK:s nyhetsbrev!

Ordförande har ordet: 
Att synas är ett sätt att finnas. Varför inte på kulturhus och gallerier eller i salongen. Ta plats!

Här får du tips. Dela gärna med dig till KoK av vad som händer nära dig.

//Bästa hälsningar Helena, styrelseordförande i KoK

Upplev!

Hösten är i full gång och det finns massor av spännande saker att göra. Här är ett brev fullt med tips på hur du kan roa dig innan det är dags att ta fram julpyntet! 

Göteborg: ShareMusic firar 15 år!

ShareMusic & Performing Arts firar 15 år under hela året. 10 november är höjdpunkten av firandet i Göteborg på Högskolan för scen och musik. Välkommen att delta!

Läs mer...

 

Hässleholm: "Skapande konst i process"

Träffa Malin Lucchesi, konstnär från Bollnäs, som tar dig med på en workshop där hon målar och skapar under tiden. Var med och upplev Malins värld av färger och siffror, en värld som ingen annan! 6 november 13.00 -14.30

Läs mer...

 

Sundsvall: Musikschlagets final!

Musikschlagets stora final går av stapeln 10 november i Sundsvall. Upplev en galakväll med musik, kvällssupé och skön stämning! Vi ses där :) 

Läs mer... 

Stockholm: Korallrevet

Skarpnäcks kulturhus bjuder in till vernissage 1 december av "Korallrevet", en installation i orangt. Vernissagen pågår 12-15. Dansgruppen På Egna Ben håller workshop 14-15. Mer aktiviter sker under utställningsperioden. 

Läs mer...

Eskilstuna: Anmälan Folk och Kultur 2019

Det är dags att anmälan sig till det stora kultureventet 2019: Folk och Kultur 7-10 februari. Under fyra dagar sker en kavalkad med föreläsningar, work shops, seminarium och kulturprogram. Innan 19 november är det billigare anmälan!

Läs mer...

Göteborg: Alla har rätt!

”Alla har rätt!” – heter Teater Kattmas nya projekt. Det är 12 nyproducerade scener som bygger på de medverkandes egna berättelser. Föreställningen består både av teater och film. Föreställning ges under november. 

Läs mer...

England: Filmer sökes!

Den internationella filmfestivalen Oska Bright som sker varannat år tar nu emot bidrag fram till 19 mars 2019. Under senaste Oska Bright vann svenska Moomsteatern priset för bästa internationella film och Felix Swahn för bästa animation.

Blir det du som vinner din klass under Oska Bright 2019? 

Läs mer...

Lund: The Europakonsert festival

Arvsfondsprojektet Europakonsert håller sin årliga festival 16-17 november i Lund. Det blir musikband från Sverige, Danmark och Tyskland som uppträder på Hemgården. Från Sverige kommer bland annat Crazy Mike och Led Zixy. Det startar 16.30 och det är fri entré! 

Läs mer... 

Titta på!

Panelssamtal med Tårtan

Moomsteatern i Malmö driver arvsfondsprojeket "Utbilda utbildarna". Tillsammans med teater Barda (Östersund), Teater Phantastisk (Göteborg) och Mosaikteatern (Stockholm) har de turnerat med föreställningen Tårtan. 

I Stockholm fick vi en exklusiv förhandsvisning och efteråt ett eftersnack med delar av produktions-teamet. I panelen finns: 

  • Johannes Lundberg, skådespelare Mosaik
  • Leia Lette, verksamhetschef Mosaik
  • Per Törnqvist, konstnärlig ledare Mooms
  • Dennis Nilsson, skådespelare Mooms

Samtalet leds av Quinten Moody och Hanna Björklund från arvsfondsprojektet Konferensguiden. Samtalet är cirka 30 min långt. Vi har lite teknikstrul i början, men sen tar det sig :) 

Panelsamtal i Hässleholm "Vad händer nu då?"

15 oktober var det ett panelsamtal i Hässleholms kulturhus under utställningen "Nya Stjärn-scott". Temat var hur vi kan skapa bättre arbetsförutsättningar för kulturarbetare med funktionsnedsättning.

I panelen:
Niklas Malmberg, MP
Per Lodenius, C
Sandra Johansson, verksamhetschef Moomsteatern
Hanna Björklund, konstnär Inuti

Samtalet leddes av Kjell Stjernholm från Studieförbundet Vuxenskolan.

Sökes!

Sverige:

ShareMusic har ett fåtal platser kvar i sitt arvsfondsprojekt Initium. Framförallt söker de adepter inom dans och mentorer inom musikområdet.

Läs mer: ShareMusics mentorsprogram

Grattis till Mosaikteatern!

Föreställningen IMAGO av Mosaikteatern vann "The Nordic Fringe Network Award" under Stockholm Fringe festival.

Det betyder att IMAGO ses som en utmärkt ambassadör för The Nordic Fringe Network och kan få komma att representera festivalen i internationella sammanhang. Läs mer...

Vad borde finnas i det här brevet?

Vill du komma med i KoK:s nästa nyhetsbrev? Mejla mig och berätta vad jag har missat :)

Är du medlem i föreningen så kommer ditt bidrag att komma före alla icke-medlemmar i kön. Är du inte medlem?

Lugn, det löser vi. Mer information om medlemskapet på vår hemsida, eller så kan du skicka ett mail till ekonomi@kulturochkvalitet.se 

Vi ses i slutet av januari

//Kerstin 

Facebook Instagram Youtube Website Email

Kultur och Kvalitet – en nationell intresseförening för kulturutövning av personer med intellektuella och neuropsykiatriska funktionsvarianter. 

Kultur och Kvalitet

kerstin@kulturochkvalitet.se

www.kulturochkvalitet.se 

SHARE TWEET FORWARD
MailerLite